U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Overeenkomsten tussen kindercoach en lifestylecoach

Gepost 2019/03/17

Afgelopen week ben ik met vriendin en collega-coach Annekie uit eten geweest.
Het was vooral erg leuk om als vriendinnen samen over ons werk als coach te praten.
Uiteraard zijn onze doelgroepen verschillend, Annekie is vitalteits- en lifestylecoach en ik ben kindercoach, toch merken we dat we veel raakvlakken hebben.

Eén van de raakvlakken is dat we als coach allebei begeleidend werken, met ander woorden we willen de cliënt zelf laten ontdekken wat goed is, welke veranderingen er moeten komen. Hierin kunnen wij als coach de begeleiding en ondersteuning bieden hoe de cliënt dat kan bereiken.
Daarnaast werken we vanuit een positieve instelling, alles is goed (geen oordelen hebben) en kijken we vooral naar de kwaliteiten van de cliënt; waar ben je goed in, waar word je gelukkig van?
Ook realiseren we ons beiden dat het systeem (de leefomgeving) van de cliënt mede van invloed is op het functioneren. Met andere woorden het gezin waar je in opgroeit of opgegroeid bent, je familie, vrienden, school, werk, life-events die je hebt meegemaakt;  dit heeft allemaal invloed op hoe jij in het leven staat en hoe je je voelt.

Kortom door te kijken naar het geheel (cliënt, levenservaringen en omgeving) en te werken vanuit een positieve houding en instelling, willen we cliënten begeleiden naar waar zij zich prettig bij voelen en gelukkig van worden.

Voor mij als kindercoach geldt dat daarbij de samenwerking met ouders erg belangrijk is, omdat zij een belangrijke spil zijn in het leven van het kind. Ook kan Annekie als lifestylecoach het gezin bij de begeleiding betrekken om het doel  van cliënt te behalen.

We hebben een heerlijke en zinvolle avond gehad door samen hierover te praten en onze ervaringen en ideeën uit te wisselen. En vooral door ons te realiseren:

                               Wat hebben we allebei toch een bijzonder en mooi beroep!