U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Wie ben ik?

Mirjam Hermans, logopedist en kindercoach.

Het werken met kinderen geeft mij veel voldoening vanwege het spontane en ongedwongen karakter van kinderen. Het kunnen begeleiden, ondersteunen en adviseren van ouders zie ik hierbij als een waardevolle aanvulling.

Als logopedist heb ik jarenlange kennis en ervaring op het gebied van communicatie, communicatieve vaardigheden en eet- en drinkproblematiek.
Gaandeweg mijn werk merkte ik dat ik graag meer wilde weten over gedrag bij kinderen en hoe ik hen op een relatief eenvoudige manier kan ondersteunen in dingen waar zij tegenaan lopen in hun ontwikkeling.
Dit is de reden dat ik de opleiding tot Kindercoach heb gevolgd bij BGL & Partners.
Deze opleiding heb ik met veel plezier gevolgd en vervolgens heb ik Kindercoaching Vlinderpracht opgestart.
De praktijk is gevestigd in de wijk Stadshagen in Zwolle.

Via cursussen en workshops blijf ik mij continue ontwikkelen, zoals op het gebied van:
- coachende vaardigheden / systeemgericht werken
- oplossingsgericht werken / mindset aanpassen
- ondersteunen en begeleiden van ouders / samenwerken met ouders
- hooggevoeligheid

De combinatie van kindercoach en logopedist zie ik als een zinvolle aanvulling, doordat ik gewend ben om met kindereren individueel te werken en daarnaast ouders te begeleiden/adviseren en vooral ook samen te werken met ouders om hun kind te helpen. Als logopedist werk ik veel met kinderen met taalontwikkelingsstoornissen, waarbij visuele ondersteuning (plaatjes/afbeeldingen) een belangrijk hulpmiddel is om de boodschap beter te begrijpen.
Dit is iets wat ik ook veel in de kindercoaching toepas en onder andere voor beelddenkers een prettige manier van werken is (ook voor hooggevoelige kinderen kan dit een fijne werkwijze zijn).

Naast de begeleiding van kinderen en hun ouders, verzorg ik ook workshops over diverse onderwerpen/hulpvragen waar ik als kindercoach mee te maken krijg. Tijdens deze workshops heb ik ervaren hoe zinvol het kan zijn om met elkaar over de verschillende onderwerpen van gedachten te kunnen wisselen. Hoe waardevol het kan zijn om elkaar daarin te kunnen ondersteunen en versterken. 

 Klik op de afbeelding om artikel te vergroten